Tuesday, September 9, 2008

ramadan : scene 1 take 2.

what's hot : Kurma Yusoff Taiyobbbb! (nada berbisik)
what's not : kesempitan wang di bulan ramadan.




additional info : niat untuk beraya dengan kereta baru, terpaksa di batalkan atas sebab kenaikan harga bahan api. :). alasan!.

earwax remover : Butterfingers - Lengkap Semula.




anak saudara saya bertambah lagi.



kali ini, lelaki.



dengan nama Iltizza Husain Bin Hairullizan.



"berbolit lidah nak nyobut nyo" - kata abahku.



aku memanggilnya dengan nama Usin. ringkas.

disebabkan dia anak sedara aku, jadi aku digelar Uncle si Usin.

jadi. Meet Uncle si Usin.
hahaha. Lame!






Keadaan di pejabat masih lagi seperti lapang sasar. Tembak sana, tembak sini, jatuhkan orang, laga laga kan. aaaahh... picis.



aku jadi benci untuk meneruskan kerja kerja hakiki aku.

tidak kira apa yang aku buat, pasti nya di bunyikan dengan "pegawai baru tu, gila kuasa. semua nak di rebut. semua nak involve."

aaaah. gila lah diorang ni.




pernah kah diorang tahu, aku menghabis kan 4 tahun di universiti, adakah semata untuk merampas kuasa orang lain??? adakah itu yang di ajar oleh pensyarah2 aku di universiti dulu??? pastinya tidak bukan.



aku tahu. aku masih lagi muda dalam arus birokrasi kerajaan. dan pengalaman aku yang lebih di sektor swasta, tidak langsung membantu untuk terus berkubang dalam sektor perkhidmatan awam ini.



aku bukanlah perampas kuasa.



cuma aku menegur apa yang aku rasa perlu.

apa yang lebih efisyen.



maka tiada lagi istilah "terlepas pandang", ketika pengarah bertanya "kenapa itu, kenapa ini?". itulah penjawat awam sebenarnya.




tapi tindakan orang orang lama membuatkan aku jelek. apatah lagi orang di atasku, penuh sandiwara. kelakuan mereka seperti menonton opera sabun petang petang itu, yang mimik mukanya wajar aku sepak di gaung. (walaupun aku tahu, orang lain di atasku itu, tidak layak langsung dari segi akademik, mahupun pengalaman untuk duduk di situ).

aku benci.

ouh ye.

malam tadi aku bermimpi bertemu rakan rakan lama di uni dulu. siap boleh meragging budak junior lagi...

yang agak creepynya mimpi itu, aku bertandang ke office ku dan office ku bertukar menjadi rumah yang buruk. dengan ada PC terpasang lagu Lacuna Coil.

"Enjoy the Silence".

wah.. probably i should take a day off.

kasi muhasabah mimpi... adoihss...







2 comments:

ainfazrin said...

hi uncle husin.

owh, saya kerap brmimpi yang beri petunjuk lately.

aaiihhhhhhhhhh.

semoga mimpi esok akan mimpi rumah banglo plak ek.

syahlizan said...

iye...

aku juga mahu bungalow besarrrr....

without perompak though...

nanite sis...!!!